Positionskalkylator

POSITIONSKALKYLATOR

POSITIONSTORLEK (ANTAL KONTRAKT): -

BETA

POSITIONSKALKYLATOR
Positionskalkylatorn är till för att beräkna positionsstorleken i varje trade. Ett väldigt viktigt verktyg att hålla sig från att ta för stora risker.

RISK [$]
Risk är den summan som du innan din trade har accepterat. Det är viktigt att hålla sig till god riskhantering och där är första steget att bestämma sig för hur mycket man är villig att förlora på en trade om det skulle resultera i en förlust. Risken anges i vilken valuta du vill.

STOPLOSS [%]
Stoploss är det pris som du har din exit om din idé inte skulle utspela sig som önskat. Stoploss anges i procent.

MARKET/LIMIT ORDER
När du handlar exempelvis futures så kan du ta positioner med market-order eller limit-order. Dessa brukar vanligtvis ha olika avgifter. Avgifterna spelar stor roll i din trading så det är viktigt att ha det i beräkning när du planerar din positionsstorlek.

AVGIFTER

Om du klickar på "AVGIFTER" så kommer det fram två olika fält där du kan fylla i den procentuella avgiften av positionen som tradingplattformen erbjuder. Denna kan som sagt variera och därför har vi valt att ha en möjlighet att manuellt reglera denna. Fyller du inte i denna så är det samma som kostnadsfria tradingavgifter.

POSITIONSSTORLEK
Positionsstorleken är då antal kontrakt i en trade. Antingen är det short-kontrakt eller long-kontrakt. När du trycker på "BERÄKNA POSITIONSSTORLEK" så tar den då hänysn till din risk, stoploss och avgifterna beroende på om du väljer market eller limit order. Får du "FELAKTIGT" i beräkningen beror det på att tradingplanen innebär större risk än önskat.

General redirect (page custom code -> body logged out):