Write your awesome label here.
Join us today

Daytrading - Maximera dina vinster med Sveriges Centrum för Teknisk Analys

Upptäck kraften med daytrading genom Chartminds! Vår utbildning inom teknisk analys hjälper dig att förstå rörelser, göra välgrundade handelsbeslut och öka dina vinstpotential. Lär dig vad daytrading är och hur du kan dra nytta av denna spännande metod för att handla värdepapper. Bli en framgångsrik daytrader med Chartminds idag!

+

Timmar Material

Medlemmar 

Videomoduler

Vad är daytrading?

Daytrading, även känt som kortsiktig handel, är en aktivitet där man köper och säljer aktier eller andra finansiella instrument inom en kort tidsram, vanligtvis inom samma handelsdag.

Det är en spännande metod som lockar många människor på grund av dess potential för snabba vinster och den frihet det kan erbjuda.

Målet med daytrading är att dra nytta av små prisrörelser på marknaden för att göra vinst genom att köpa till ett lägre pris och sälja till ett högre pris. Genom att utföra flera snabba affärer under en dag kan daytraders potentiellt generera en stadig inkomst.
Det är viktigt att förstå att daytrading inte är en snabb och enkel väg till rikedom. Den glamourösa bilden som ibland porträtteras på sociala medier är inte den verkliga verkligheten. Att bli en framgångsrik daytrader kräver hårt arbete, disciplin och tålamod.

För att lyckas som daytrader behöver du först och främst utbilda dig själv om finansiella marknader, handelsstrategier och riskhantering. Det finns många resurser, onlinekurser och böcker tillgängliga som kan hjälpa dig att bygga upp din kunskap och förståelse för daytrading.

En annan viktig aspekt är att ha en väldefinierad handelsplan. En handelsplan hjälper dig att fatta informerade beslut, hantera risker och hålla dig disciplinerad under dina handelsaktiviteter. Det är också viktigt att använda teknisk analys, där du analyserar historisk prisdata och diagram för att identifiera mönster och trender som kan ge dig handelsmöjligheter.

Daytrading kräver också ett starkt fokus, snabba beslut och kontinuerlig övervakning av marknadens rörelser. Det kan vara stressigt och utmanande, särskilt i början. Att öva på ett demo-konto eller att börja med små handelsbelopp kan vara en bra strategi för att bygga upp din erfarenhet och självförtroende innan du investerar stora summor.
Sammanfattningsvis, daytrading är en form av kortsiktig handel där man köper och säljer finansiella instrument inom en kort tidsram. Det är viktigt att vara medveten om att daytrading kräver hårt arbete, disciplin och tålamod för att bli framgångsrik. Med rätt utbildning, strategi och erfarenhet kan daytrading ge dig möjligheten att vara din egen chef och uppnå ekonomisk frihet.

Så fungerar daytrading i korthet

Daytrading är en kortsiktig handelsstrategi där man köper och säljer finansiella instrument inom en kort tidsram, vanligtvis under samma handelsdag. Syftet är att utnyttja små prisrörelser på marknaden för att göra snabba och potentiellt lönsamma affärer.

Daytraders använder sig ofta av teknisk analys för att identifiera trender, mönster och stöd- och motståndsnivåer i prisdiagrammen. Genom att använda olika handelsstrategier försöker de förutsäga framtida prisrörelser och utnyttja dessa för att köpa och sälja instrument med vinst.

Snabbhet är avgörande inom daytrading, eftersom man vill agera på marknadens rörelser i realtid. Daytraders kan använda avancerade handelsplattformar som ger realtidsdata och möjlighet att placera snabba order.

Riskhantering är en viktig del av daytrading. Daytraders använder olika strategier för att minimera förluster och skydda sina kapital, till exempel genom att sätta stop loss-order eller använda positionsstorlekar som är proportionella mot deras risktolerans.

Rivstarta din Investeringskarriär!

Daytrading strategier

Daytrading strategier är olika tillvägagångssätt och metoder som daytraders använder för att identifiera handelsmöjligheter och fatta beslut om köp och försäljning. Här är några vanliga daytrading strategier:

Breakout

Denna strategi innebär att köpa en aktie eller ett finansiellt instrument när det bryter igenom en motstånds- eller stödnivå eller en prisgräns och visar en stark uppåt- eller nedåtgående rörelse. Målet är att dra nytta av fortsatt prisrörelse.

Scalping

Scalping är en strategi där daytraders utför många små och snabba affärer för att utnyttja små prisrörelser under korta tidsramar. Målet är att dra nytta av små vinstmarginaler som kan ackumuleras över tid.

Swingtrading

Swingtrading är en daytrading strategi där man försöker dra nytta av prisrörelser över några dagar till några veckor. Istället för att fokusera på korta och snabba rörelser inom samma handelsdag, letar swingtraders efter trendbaserade mönster och tar positioner som sträcker sig över en längre tidsperiod. Swingtraders kan använda teknisk analys och indikatorer för att identifiera trendvändningar och köp- och säljsignaler.

Algotrading

 Algotrading, eller algorithmic trading, är en daytrading strategi där handelsbeslut görs med hjälp av avancerade matematiska algoritmer och datorprogram. Istället för att fatta beslut manuellt, använder daytraders algoritmer för att automatisera handelsprocessen. Algoritmer kan analysera marknadsdata, utföra teknisk analys och placera trades baserat på fördefinierade regler och parametrar. Algotrading kan vara användbart för daytraders som vill dra nytta av snabba handelsmöjligheter och minska känslomässiga beslut.

Vad kan du förvänta dig med vårt mentorskap?

Vi täcker alla marknader

Lär dig handla olika typer av marknader: futures, aktier, forex, kryptovalutor (scalptrading, daytrading, swingtrading & traditionell investering)

Uppgradera dina analytiska 
förmågor

Lär dig teknisk analys, makroanalys, trendanalys, orderflödesanalys m.m.

Hantera risker som ett PROFFS!

Lär dig grundlig risk och pengahantering med fasta regler vilket banar upp för din framgång.

Anpassa dina strategier

Lär dig att anpassa dig till marknadsförhållandena och justera din strategi allt eftersom.

Självsäkerhet i dina färdigheter

Lär dig om korrekt handelspsykologi som gör att du kan kontrollera dina känslor.

Experter har din rygg

Lär dig från våra mentorer som har +20 år kombinerad erfarenhet av värdepappershandel och trading.

Vilka produkter går det att handla?

Aktier

Aktier

Aktier

Aktier

Aktier

Aktier

Aktier

Vad är aktier?

Genom att köpa en aktie blir du delägare i ett företag. Aktier kan vara noterade på olika börser och möjliggör både långsiktig investering och kortsiktig handel. Det finns också möjlighet att tjäna pengar när aktier sjunker, genom produkter som CFD eller warranter.

Vilka aktier går att handla?

Alla aktier som är noterade på en börs går att handla. Idag är det även enkelt att handla aktier från andra länder. För daytraders kan det vara fördelaktigt att använda produkter som följer aktiernas värde, som CFDs eller warranter. Dessa produkter kräver oftast mindre kapital än att handla direkt med aktierna.

Vad bör man tänka på?

Vid daytrading är det viktigt att handla aktier med hög omsättning, särskilt stora bolag noterade på börser. Mindre bolag kan ha lägre handelsvolym och större skillnad mellan köp- och säljpris. Om du vill handla mindre bolag är det bra att ha en plan som tar hänsyn till dessa faktorer.

Avgifter och kostnader

Den vanligaste avgiften vid aktiehandel är courtage, som betalas till din nätmäklare. Om du gör många affärer kan det vara fördelaktigt att förhandla om courtage. Vid handel med CFD och warranter kan kostnaderna variera och inkludera courtage, spread och ränta.

Vad är kryptovalutor?

Kryptovalutor är digitala valutor som inte regleras av någon centralbank. De förmedlas genom blockchainteknik mellan olika aktörer. Handel med och investering i kryptovalutor har blivit populärt.
Kryptovalutor är digitala valutor som inte regleras av någon centralbank. De förmedlas genom blockchainteknik mellan olika aktörer. Handel med och investering i kryptovalutor har blivit populärt.

Vilka kryptovalutor går att handla?

Den första och mest kända kryptovalutan är Bitcoin, men det finns också andra som Ethereum och Ripple. Kryptovalutor kan handlas genom produkter som CFD eller kryptovalutaaktier och kryptofonder på börsen. Dessa produkter ger exponering mot kryptovalutor eller bolag som är involverade i kryptomarknaden.

Vad bör man tänka på?

Kryptovalutor är relativt nya och det finns ingen historik som visar deras utveckling vid olika konjunkturlägen eller politisk oro. Som med all trading är det viktigt att vara försiktig och medveten om riskerna. En fördel med kryptovalutor är att de handlas dygnet runt, även under helger.

Avgifter och kostnader

Vanligtvis handlar man kryptovalutor via CFD, där kostnaden är spreaden mellan köp- och säljkurs samt eventuell avgift för att hålla positionen över natten. Det är viktigt att jämföra priser och villkor hos olika aktörer.

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Kryptovalutor

Råvaror

Råvaror

Råvaror

Råvaror

Råvaror

Råvaror

Råvaror

Vad är råvaror?

Råvaror handlas på olika råvarubörser runt om i världen. Exempel på vanliga råvaror är olja, guld och silver. Privatpersoner kan handla produkter som följer prisutvecklingen av dessa råvaror, såsom CFD, warranter eller vissa ETF:er.

Vilka råvaror går att handla?

Råvaror kan delas in i kategorier som energi, ädelmetaller, basmetaller och mjuka råvaror. Exempel på energiråvaror är olja, medan ädelmetaller inkluderar guld, silver, palladium och platina. Mjuka råvaror består av jordbruksprodukter som majs, kaffe och vete.

Vad bör man tänka på?

Olika råvaror påverkas av olika faktorer, så det är viktigt att förstå deras dynamik och risker. Råvaror handlas ofta med hävstång, vilket innebär att du kan få större avkastning än själva råvaran vid prisrörelser i rätt riktning, men även större förluster vid prisrörelser i motsatt riktning.

Avgifter och kostnader

Avgifter och kostnader för att handla råvaror kan inkludera courtage, spread och eventuella räntor eller innehavskostnader. Spreaden är skillnaden mellan köp- och säljkurs, och det är fördelaktigt att ha en så liten spread som möjligt.

Vad är forex?

Forex, eller valutahandel, är en populär form av trading där man handlar med olika valutor. Det är en tillgänglig marknad som är öppen dygnet runt från måndag till fredag. Valutahandel innebär oftast användning av hävstång, vilket gör att man kan handla med mindre kapital men också innebär högre risk.

Vilka valutor går att handla?

Valutor handlas genom att ta positioner i förhållande till varandra. De flesta valutor kan handlas, men tillgången kan variera mellan olika mäklare. Vanliga valutapar inkluderar Euro mot USD, Japanska Yen, Brittiska pund och mindre valutor som svenska kronan, sydafrikanska rand eller mexikanska peso.

Vad bör man tänka på?

Valutahandel har blivit populärt, vilket har lett till många aktörer på marknaden. Det är viktigt att noggrant jämföra deras erbjudanden och välja en etablerad aktör med bra omdömen från andra kunder. Riskhantering är också avgörande vid handel med valutor.

Avgifter och kostnader

Den vanligaste kostnaden vid valutahandel är spreaden, skillnaden mellan köp- och säljkurs. Vissa aktörer kan erbjuda ingen spread men istället ta courtage per affär. Beroende på vilken produkt du använder för att handla valutor kan det också tillkomma kostnader för att hålla positionen över natten. Det är viktigt att jämföra priser och villkor mellan olika aktörer.

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Forex & Valutor

Fördelar med att vara en Daytrader

Frihet

Som daytrader har man möjligheten att arbeta var som helst med en dator och internetuppkoppling. Det ger en flexibilitet att handla från vilken plats som helst i världen och anpassa arbetsmiljön efter sina preferenser.

Potentiell inkomst

Som daytrader kan man dra nytta av marknadens rörelser och genomföra välplanerade strategier för att generera betydande vinster. daytrading erbjuder möjligheten att tjäna pengar snabbt genom att utnyttja prisförändringar och marknadsvolatilitet.

Snabba resultat

En daytrader handlar med korta tidsramar, vilket innebär att de kan se resultat av sina investeringar och handelsbeslut inom samma handelsdag. Det ger en omedelbar feedback och möjlighet att snabbt anpassa sin strategi.

Potentiell tillväxt

Daytrading är en aktivitet som kan utvecklas och förbättras över tiden. Genom att kontinuerligt lära sig och utveckla sina färdigheter kan en daytrader öka sina chanser till framgång och potentiellt öka sina vinster.

Oändliga möjligheter

Finansmarknaderna erbjuder en mängd olika tillgångar att handla med, inklusive aktier, valutor, råvaror och mycket mer. Daytraders har möjlighet att utforska och handla med olika tillgångar och dra nytta av olika marknadsförhållanden.

Flexibla arbetstimmar

Som daytrader kan man anpassa sina arbetstimmar efter sina egna preferenser och livsstil. Genom att dra nytta av olika marknaders öppningstider runt om i världen kan en daytrader planera sin handel och skapa en flexibel arbetsrutin.

Lärande och utveckling

Daytrading kräver en gedigen kunskap om marknaderna och en disciplinerad handelsmetodik. Genom att kontinuerligt lära sig och utbilda sig kan daytraders förbättra sina färdigheter och ta sina handelsbeslut till nästa nivå. Chartminds förkortar den processen genom att vi erbjuder Sveriges mest heltäckande utbildning inom daytrading.

Spännande och utmanande

Daytrading erbjuder en spännande och dynamisk arbetsmiljö där daytraders ständigt ställs inför nya utmaningar och möjligheter. Det kräver snabba beslut, analys och problemlösning, vilket gör det till en intellektuellt stimulerande verksamhet.

Community och nätverk

Daytraders har möjlighet att ansluta sig till vår community av likasinnade handlare och rivstarta sin karriär. Genom att delta i diskussioner, utbyta idéer och erfarenheter i vår Discord kan daytraders lära av varandra och få stöd i sin handelsresa.

Chartminds

För att lära sig allt som krävs för att bli en framgångsrik daytrader är Chartminds utbildning och mentorskap den perfekta lösningen. Med vårt strukturerade utbildningsprogram och våra erfarna mentorer kan daytraders få den kunskap och vägledning som behövs för att navigera i daytrading-världen och maximera sina chanser till framgång.

Vår utbildning och gemenskap med dina ord

#är extremt lärorik | #är livsförändrande | #har kvalitetsfunktioner | #räddade mitt liv | #är den bästa

Att jag ens lärt mig de här sakerna och kan se objektivt på en aktie är jävligt kul och mycket tack var det er på Chartminds! 

- CHRIS
Extremt bra strukturerat från grunden och upp till de avancerade nivåerna. En kurs som blir fortsatt utvecklad för varje vecka med en grym lärare.  @Arm4n

- William
@Arm4n är duktig på att lära ut och gör det enkelt för någon som mig att förstå, som aldrig hållit på med trading. Det märks också att du är genuin och verkligen vet vad du pratar om. Grym utbildning och kursmaterialet är fantastiskt, rekommenderas starkt! 
- DANIEL

I vår Discord-gemenskap sitter vi tillsammans och krossar marknaden!

Här kan du ansluta dig
med andra medlemmar där du får mentorskap i realtid,
ta del av dagliga handelsmöjligheter m.m.
Bli medlem idag för att börja
krossa marknaden du med!

Vi ses inne i Discorden!

Möt vårt fantastiska team!

Anton

MENTOR
Anton har en bakgrund som civilingenjör och har jobbat mycket inom produktutveckling med inriktning mot design och konstruktion.
Anton skulle beskrivas som både teknisk och analytisk, därav är det ingen tillfällighet att hans värld lystes upp då han hittade till just teknisk analys och graferna. Hans resa inom teknisk analys började för några år sedan och passionen fortsätter bara att växa.

Arman

MENTOR
Arman är medgrundare och utbildningsansvarig på Chartminds. Han är en passionerad och nyfiken person som har en bred erfarenhet av teknisk analys. Sedan 2013 har han studerat olika metoder och tekniker för att förutse prisrörelser på finansmarknaden. Hans djupa kunskap och erfarenhet har gjort honom till en mycket respekterad expert inom området.

Andreas

MENTOR
Andreas har alltid haft ett stort intresse för ekonomi och förvaltning av pengar. I början av 2017 gjorde Andreas sin första investering i kryptovalutor och sen dess har intresset för investeringar växt sig större och större. Teknisk analys och trading fullständigt förtrollade honom och är idag hans största passion. Drivet och viljan att utvecklas som trader har inga gränser.
FAQ

Du har frågorna, vi har svaren.

Vi har sammanställt en lista över de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar.

Hur registrerar jag mig ?

Det gör du genom att registrera dig som Pro medlem här på hemsidan, vår Discord community har också en gratissektion som man kan delta i.

Hur väljer jag mina kurser?

Vi har ett enda heltäckande medlemskap vid namn Pro. 
I detta medlemskap ingår samtliga kurser, livestreams och även Discordkanalerna där mentorerna spenderar mest tid.

Kan jag på något sätt diskutera med andra medlemmar?

Självklart! Beroende på medlemskap så öppnar du upp specifika kanaler i vår Discordgemenskap. Här sitter medlemmar och diskuterar utbildningen samt delar deras marknadstankar i realtid.

Har ni en gratis provperiod?

Det kan du ge dig på! Vi är så pass säkra på vårt material att vi erbjuder en tre dagars Gratis Provperiod för dig att testa på Pro-medlemskapet och få tillgång till utbildningen. Glöm inte att utbildningen följer en röd tråd, därav är det viktigt att du börjar i rätt ordning och drar igenom allt material!

Finns det bindings- eller uppsägningstid?

Inom Chartminds utbildning och mentorskap finns det ingen bindningstid eller uppsägningstid. Det har aldrig funnits och kommer aldrig finnas någon form av åtagande som tvingar medlemmarna att stanna kvar. Medlemmarna har full frihet att delta och dra nytta av Chartminds utbildning och mentorskap enligt sina egna önskemål och behov. Chartminds strävar efter att skapa en miljö där daytraders kan stanna kvar för att de vill och därmed har medlemmarna full kontroll över sin närvaro och deltagande.

Jag kan inget om daytrading, är detta något för mig?

Chartminds utbildning täcker allt från grundläggande till avancerad teori inom daytrading. Kursen är utformad för att vara tillgänglig för alla, oavsett tidigare kunskaper. Du kan börja förstå hur marknader fungerar och använda våra metoder även om du är nybörjare. Utbildningen är strukturerad och följer en röd tråd, vilket gör det lätt att följa och gradvis bygga upp din kunskap.
Join us and learn from the best

Redo att ta ditt livs bästa beslut?

Vi har gjort det enkelt för dig att registrera dig och börja lära dig direkt.

             3 - DAGAR PRÖVOTID             

ORDERDETALJER: MEDLEMSKAP


PRO


Med Pro-paketet får du tillgång till samtliga kursmoduler samt Pro-sektionen i vår Discord. Med Pro får du alla förutsättningar för att rivstarta din tradingkarriär!
Empty space, drag to resize

REGISTRERING AV PRO-MEDLEMSKAP INKLUDERAR EN GRATIS PROVPERIOD PÅ 3 DAGAR.

OM DU AVBRYTER MEDLEMSKAPET TIDIGT KAN DU FORTSÄTTA SOM PRO-MEDLEM TILLS PROVPERIODEN UPPHÖR.


OM MEDLEMSKAPET INTE AVSLUTAS NÅGON GÅNG UNDER DENNA PERIOD KOMMER DET AUTOMATISKT ATT ÖVERGÅ TILL PRO-MEDLEMSKAP OCH EN AVGIFT KOMMER ATT DRAS FRÅN KONTOT ENLIGT DE ACCEPTERADE VILLKOREN.

GARANTERAD SÄKERHET MED ETT AV DE MEST AVANCERADE KRYPTERADE SYSTEMEN PÅ MARKNADEN.
Informationen på den här sidan bearbetas och krypteras säkert med hjälp av branschledande verktyg för kryptering och bedrägeriförebyggande.